Årskrönika 2022

Vilket år 2022 blev.

En marknad som började i full fart och mycket energi för att sen under våren ta tvära kast när krig och osäkra räntor blev vår nya vardag. Det innebar helt nya utmaningar och förutsättningar men vi fortsatte jobba hårt enligt vår övertygelse om att skapa attraktiva hem på landsbygden.

Vi har under 2022 inte bara färdigställt Smedjebacken med 10st nya bostadsrätter, vi satte även spaden i marken för fyra ytterligare projekt. De projekt som vi påbörjade byggnationen av är: brf bullerbyn i Hedemora, brf Söderbergs hage i Söderbärke, brf Lissbrändan i Rättvik samt brf Skepparen i Smedjebacken som tillsammans innebär 40st nya bostäder.

Men det var inte nog, trots marknadens utmaningar ser vi med glädje fram emot de 4 nya projekt motsvarande 40 bostäder som vi lanserade 2022 och som kommer ha byggstart nu under 2023.

Monumentsbyn är ett av projekten under 2023.

Sakofall jobbar för att bevara och utveckla landsbygden och när vi fick kännedom om att banmästarbostaden i Ludvika stod vid vägs ände såg vi möjligheten att i stället bevara denna gamla byggnad och fick till vår glädje förvärva fastigheten och kunde påbörja renoveringen för att bevara banmästarbostaden.

Under året har satsningarna varit många och vi har sett positivt på utvecklingen framåt även med marknadens rådande utmaningar. För att möta detta på bästa sätt anställde vi både en affärsutvecklare och en ny projektledare – en satsning vi haft stor glädje av under året och ser tillbaka på som helt rätt väg att gå.

Som en fin avslutning på året fick vi klart med nya tillskott in i styrelsen för Sakofall Fastigheter som vi är väldigt glada över. Men mer information om detta längre fram.

Nu ser vi fram emot ett nytt år, att få färdigställa de projekt som är i full produktion samt att arbeta med de nya projekt och utmaningar vi tar oss an under 2023.

För att ge er en liten försmak på vad som väntar så tittar vi även på att bygga nyproduktion i hyresrättsform enligt vårt koncept vilket känns mycket spännande!

Fler nyheter

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av ditt besök hos oss.