Ny talang till Sakofall fastigheter


Sakofall Fastigheter växer och en ny talang har klivit ombord. Det är Jonas Sjöberg från Ludvika som har tagit rollen som projektledare. Detta innebär att bolaget nu kan växla upp och satsa på ännu fler attraktiva bostäder på landsbygden.

Jonas Sjöberg

Varför en ny projektledare?

Vi får flera förfrågningar i veckan från markägare runt om i Dalarna som vill att vi ska bygga. Med ännu en projektledare så kan vi växa och ta in fler projekt samtidigt. Från och med hösten 2021 så driver vi projekten i egen regi. Vi upphandlar respektive entreprenör och sköter inköp. Vi skapar en trygghet och stärker kvaliteten när vi själva sitter i förarsätet, än att ta in en totalentreprenad på våra projekt. Vi bygger upp med kompetens med Jonas i vårt bolag vilket gör att vi rustar oss för framtiden, säger VD Tom Sakofall.

Vad kommer Jonas att göra i sin roll som projektledare?

Jonas kommer att hålla i byggprojekt från ax till limpa. Det handlar om bygghandlingar, upphandla entreprenörer, tillval med kunder, hålla i byggmöten, säkerställa tid- och leveransplaner, slutbesiktning och överlämnande till kunden.

Varför Jonas?

Han är senior i branschen och har lång erfarenhet av projektledning. Han kommer från Konecranes som är en världsledande koncern av lyftverksamheter. Där har Jonas bland annat suttit med i ledningsgruppen och jobbat med processutveckling och som försäljningschef.

Han kommer att bidra med mycket till bolaget, framförallt rutiner och struktur. Dessutom förstår han värdet i det vi gör, han har visat att han förstår affärsmodellen och den potential vi har med att utveckla Dalarna och landsbygden, säger Tom.

Varför valde du Sakofall, Jonas?

– Sakofall är ett ungt och framgångsrikt bolag, och det ska verkligen bli utmanande och roligt att få möjligheten att bidra till en bättre boendemiljö och bygga vidare på detta koncept. Sakofall har spännande visioner om att förbättra stadsbilden och miljön genom att kunna erbjuda visuellt och funktionellt attraktiva bostäder på ett kostnadseffektivt sätt. Jag ser fram emot att bidra med mina kunskaper kring projektledning och att utveckla processer för att vi ska bli ännu bättre och kunna ta nästa steg i verksamheten, säger Jonas.

Fler nyheter

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av ditt besök hos oss.