Nytt kapital – nya satsningar för Sakofall

Nu kan Sakofall få Dalarna att växa ännu fortare, med nya finansiella partners till bolaget ser Sakofall sin chans att nu göra fler satsningar på fler orter i Dalarna – och markägarna står på kö.

På Sakofall Fastigheter inleddes året med att ta in nya finansiella partners för att öka tempot. Det är ett finansiellt samarbete mellan det nyetablerade investmentbolaget Core Invest och Sakofall. Bakom Core Invest står entreprenörerna Sven Rosén, Anders Skoglund, Tomas Olofsson och Johnas Jansson. Dessutom lånar entreprenörerna Johny Voxberg, Irene Hörberg och Gunnar Lendahl in ytterligare kapital, resultatet blir att bolaget kan växa fortare och verkligen etablera sig som ett bolag som satsar på landsbygden – och som gör det först.

– Jag vill att vi tar den positionen och därför är det lite bråttom. Våra nya samarbeten är bra partners, de brinner för Dalarnas utveckling och vill investera i lokala tillväxtbolag som Sakofall Fastigheter är. Dessutom är deras kompetens viktig för mig, där jag får fler bollplank och rådgivare, säger Tom Sakofall, VD för Sakofall Fastigheter AB.

De nya satsningar innebär tillsammans 174 nya lägenheter i orterna Ludvika, Borlänge, Smedjebacken, Hedemora, Säter, Vansbro, Rättvik och Fagersta.

– Efter att vi träffat Tom första gången kände vi direkt att det här är en duktig och nytänkande företagare. Idén att bygga små bostadsrätter på landsbygden ligger helt rätt i tiden, moderna fastigheter i en gammal fin stil. Vi vill gärna vara med och satsa på smarta företagare och på landsbygden, så att fler kan bo här, säger Johny Woxberg, en av investerarna.

Sakofall Fastigheter har nu en ny organisation och nytt kapital, vilket gör att Tom nu vill satsa ännu mer på en levande landsbygd.

– Vi får fler förfrågningar i veckan från markägare som vill att vi ska bygga, så det finns en jättemarknad som vi ser fram emot att gå in och plocka, säger Tom.

Fler nyheter

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av ditt besök hos oss.